Information från styrelsen

Hej!

Under sommaren har boende i området uppmärksammat en del tråkigheter gällande klotter och stulna cyklar även överfyllda papperskorgar, framför allt intill garage/parkering. Bilkörning och parkering inne i bostadsområdet har blivit vanligare och ett problem.

  • Klotter har fått fäste under sommaren i Orminge, föreningen har sanerat bort och polisanmält det som fanns i vår förening.
  • Det har rört sig framförallt kvällstid personer (som ej bor i området) runt våra cykelställ och lås har klippts upp.
  • Papperskorgar som fyllts på trots att det är fulla av skräp och kvarlämnade engångsgrillar.
  • Det är framför allt barnfamiljer som ser en stor fara i att bilar kör på gångvägar. 

Ser du klotter så kontakta snarast vår fastighetsskötsel. Det ska tas bort på en gång!

Använd godkända lås (av försäkringsbolag) till din cykel. Lås in din cykel om du vill ha den i fred! 

Vi kommer att beställa ny papperskorg som är större intill tvättstugan eventuellt någon till i området om vi ser ett behov. Om det är fullt i papperskorgar, släng i påse i hushållssoporna.

Det är inte tillåtet att köra fram till sin port om det inte är för av och pålastning av möbler, flytt eller liknande. Att du inte parkerar på gångvägar är också självklart! Det är framför allt barn som leker ute som vi är rädd om!

Under början på hösten kommer vi att göra ett rullande schema per port till vakt av grovsoporna. Vi behöver allas hjälp för att kunna ha en hantering av grovsopor.  Boka in lördagen den 17 oktober för en gemensam städdag! Mer information kring grovsopor och städdag kommer när det närmar sig.

Allt för denna gång!

Med vänlig hälsning

Styrelsen Brf Edölandet