Tvättstuga

Tvättstugan

För att komma in i tvättstugan och boka en tvättid använder du din passagebricka. I tvättstugan finns 4 stycken tvättmaskiner samt en grovtvättmaskin, tre torktumlare, tre torkskåp och ett torkrum. Dessa är fördelade i tre låsbara tvättstugor.

Om du tappar din passagebricka kontakta vår låsentreprenör som finns angiven under kontakt.  Du står själv för kostnaden för att få en ny bricka från låsleverantören, brickan kan levereras via post eller så hämtar du dem i butiken som ligger i Mölnvik.

Bokning

Bokning sker på bokningstavlan i tvättstuga. Tiderna som gäller är måndag-söndag, kl 7-10, 10-13, 13-16, 16-19 och 19-22. Endast en bokning/tvättid åt gången är tillåten. Grovtvättstugan kan bokas utöver en bokning. Om du inte påbörjar din tvätt 30 minuter efter att din tid börjar avbokas sessionen med automatik och kan användas av någon annan. Både tvätt och torkning måste bli klar inom den bokade tiden – du har inte tillgång att komma in i rummet efter att din tid är slut.

Om du skulle glömma din låsbricka inne i tvättstugan så måste du vänta tills nästa person som bokat tid kommer och öppnar. Är det inte någon som bokat tid så låna din grannes bricka.

Du kan inte ringa jour och be om hjälp med detta. Du kommer att få betala den kostnaden, det är inget föreningen kommer att stå för.

Ordningsregler

För allas trevnad har vi regler i tvättstugan. Lär dig reglerna och gör gärna omgivningen uppmärksam på vad som gäller. Vi vill att alla boende skall trivas!

Håll rent och snyggt! Vi har ett gemensamt ansvar för att miljön i tvättstugan är dräglig. Det är allas ansvar att hålla rent efter sig. Den huvudsakliga vardagsstädningen utförs av medlemmar och hyresgäster själva. Till vår hjälp har vi en städfirma som tömmer papperskorgar och städar en gång/veckan.

  • Det är inte tillåtet att röka i tvättstugan eller att medföra husdjur.
  • Minderårig får ej vistas i tvättstugan utan målsman (under 18 år).
  • Du får bara tvätta mattor och större textilier i grovtvättmaskinen.
  • Du får inte färga tvätt i föreningen tvättmaskiner.
  • Du måste använda tvättpåse för att tvätta bygel-BH.
  • Släck, stäng fönster och dra igen dörren när du lämnar tvättstugan
  • Gör en felanmälan snarast om du märker felaktigheter på maskiner.
  • Rengör luddfilter efter torktumling, sopa/torka golv och maskiner.
  • När du tvättat klart, se till att det alltid finns en tvättvagn kvar i det rummet du använt. Tvättvagnarna får ej användas utanför tvättstugan.

Kvarglömda kläder

Föreningen tar inget ansvar för kvarglömda kläder. Dessa kan komma att slängas i samband med städning utan förvaring.